Oliver Twist El Musical

5
(2)

       Ja tenim aquí l’ adaptació del musical Oliver! !!!!!               

Això d’aquí al costat és un tràiler professional . Només per animar-vos a seguir amb la lectura del post. 

Segur que,  no penseu fer una cosa similar amb el vostre grup de nens i nenes … o potser si !!!

Amb aquesta adaptació, si més no, us podreu apropar.

Qualsevol pregunta que ens vulgueu fer, feu-la al final d’aquesta entrada, us la respondrem tan aviat com ens sigui possible.

 

Aquest post és per parlar del Musical Oliver Twist. Encara que no us parlaré del musical en si, perquè ja el deveu de conèixer, si no del que nosaltres vàrem fer per adaptar-lo als nostres joves actors.

Per començar no ens vàrem basar en el text original del Musical, si no que el vàrem fer nosaltres mateixos. En llegir el text original del musical, era tant extens, que ens hagués sigut molt difícil d’adaptar. Per tant, el que vam fer, va ser llegir la novel·la i després llegir una novel·la adaptada per nens (tipus conte), amb aquestes dues lectures van confeccionar el nostre text.

Vam tenir en conte el nombre de nens de que disposàvem, per tal adaptar els personatges amb els actors amb qui contàvem.

Les escenes que vàrem eliminar o modificar són les més dramàtiques o pujades de to, com la primera escena a on es veu morir la mare de l’ Oliver, o l’ escena de la taverna  on es canta Oohm Pah Pah. Aquesta cançó la vam afegir al final de l’ obra com a comiat.

El text dels personatges es prou reduït perquè no tinguin tanta feina de memorització, ja que també havien de ballar i cantar.

Oliver és un musical amb cançons molt maques, però algunes d’elles són molt líriques. Vam decidir adaptar les cançons que vam creure més atractives i divertides pels nens i nenes. A nivell d’escenografia  vàrem decorar la cova d’en Fagin , que era el més espectacular, la resta la vam deixar amb negre i només  hi vam posar alguns elements decoratius.

El musical té una duració al voltant de 1h incloses les músiques i cançons. Nosaltres vam fer participar a tot el taller ( en aquell moment) , uns 35 nens , però no tots tenien text.

En el text participen 23 personatges, que podeu utilitzar com vulgueu ( nens o nenes) , podeu, tanmateix, fer que un actor o actriu faci més d’un paper . La resta d’actors o actrius, només van participar en el balls o fent de figurants. El que més ens va agradar és que tants nens  i nenes de diferents edats participessin en un projecte conjunt i l’ ambient de col·laboració i implicació que va a haver-hi.

Us animo a realitzar aquest musical, va ser el nostre primer gran repte i va ser un èxit molt enriquidor, tant pels pares, amics i familiars, com per tots el nens i nenes del taller.

 

Una vegada fet això, el resultat va ser un text :

De 14 pàgines

14 escenes

38 personatges :

14 actors/rius només ballen

14 nens

8 nenes

2 indiferent

Encara que nosaltres vàrem fer que algunes noies fessin papers de nois i viceversa. També són molt variables els ballarins .

Cançons Adaptades al català

Gloriós Pa – Glorius Food.

Estimat Amic – Consider Yourself

Buscant a la butxaca de rics – Pick a pocket or two

Jo puc fer-ho tot – I’d do anything

Torneu aviat – Be back soon

On és l’amor? – Where is Love?

Si em necessites – As long as he needs me

Oohm Pah Pah a mi  

 

Us deixo una petita mostra del text. I aquí un enllaç a la pàgina on trobareu més informació i àudios de prova de les cançons

Ahhh!!! i qualsevol pregunta , la podeu fer mitjançant els comentaris.

text oliver twist-publicar

Recordeu :

Si voleu veure mes informació de Oliver Twist cliqueu aquí.

Si voleu veure mes informació de tots el musicals que tenim cliqueu aquí

Us ha agradat l'article?

Clica una estrella per votar!

Mitjana de votació 5 / 5. Vot contat: 2

Encara cap vot! Sigues el primer en votar!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Deixa un comentari

twenty − 19 =

Benvinguts a TIMI

Gràcies per subscriure’t. Ara només falta que vagis al teu correu i facis clic al enllaç de confirmació. A partir de les hores ja podràs accedir a tot el contingut de la nostre web.